SKATESHOPLAR

(Yazı : Onur AKIN)
(FOTOĞRAFLAR: Onur AKIN)
onur@boardridermag.com
mustafaonurakin@gmail.com


Ülkemizde skateshop kültürü gün geçtikçe gelişim gösteriyor. Bu bağlamda çoğu arkadaşımız olan ve yine kaykayın gelişmesi için çabalayan tabii ki aynı zamanda bu işle ilgilendikleri için hayatlarını bu iş sayesinde idame ettiren bir çok skateshop tanıtacağız sizlere. Belki hepsini aynı anda koyamadık buraya ama emin olun ki hepsini destekleiyoruz ve eylemlerimiz devam edecek!!


İlk durağımız İstanbul ve işte karşınızda;

GARGAMEL!!

Gargamel farklı atmosferiyle kaykay, paten, fingerboard, kıyafet ve kaykayla ilgili-ilgisiz bir çok acaip aksesuarları birarada görebileceğiniz nadir yelerin başında geliyor. GARGAMEL hakkında kısa ve açıklayıcı bir bilgiden sonra sizi mağaza görüntüleriyle başbaşa bırakıyoruz.

Birlikte yasanan bir kentte herkesin kolaylıkla ulaşabileceği ve az da olsa hayallerini bulabileceği gargamel alternatifin vazgeçilmez markası olarak, alışveriş yaparken bir yandan da hayata pozitif bakmanızı ve sunduğu kaykay ve agresif paten çeşitleri ile yaşantınıza heyecan katmayı amaçlıyor. Mağazada bulunan ürün çeşitleri vans marka skate ayakkabılar, Zero, Flip, Baker, Black Label, Toy Machine, Foundation pro deck çeşitleri, complete ve yedek parçaları. Ayrıca agresif paten markalarında da, USD,
Deshi, Roxa gibi markalar ve yedek parçalarını bulmanız mümkündür. Bunlarin dışında da Tech Deck fingerboard, riptape,handboard, black river rampa çeşitlerini bolca bulabilirsiniz. Mağazada alternatif giyimin bir parçası olan punk, rock ve skateboard tarzı kıyafetler ve aksesuarlar da bulunmaktadır. Alternatif giyinmeyi seven ve adrenalin tutkunlarının mutlaka uğraması gereken bir mekan. Bir tavsiye; BOARDRIDER DERGİSİ’nin Haziran sayısını buradan satın alabilir ve mağazayı görme fırsatı yakalamış olabilirsiniz . 

www.gargamel.com.tr
Caferağa Moda Cad. Sakızgülü Sk. no:5/a Kadıköy / İSTANBUL
0.216 337 24 45



Ikinci durağımız Eskişehir’de bulunan DEFNEX SKATESHOP!

DEFNEX SKATESHOP

Mağazanızın yapısı nedir, kimlere hitap ediyorsunuz?

DEFNEX olarak Eskişehir‘de Nisan 2007’den beri hizmet veriyoruz. Çok yeni bir mağazayız ve 1. yaşımızı yeni doldurduk. Yapı olarak mağazayı açarken Eskişehir’in alışveriş konusundaki ezberlerinin dışına çıkan, sıra dışı ve orjinal bir mağaza açmayı hedefledik. Şu ana kadar da bunu gerçekleştirdiğimizi düsünüyoruz. Kaykay ve paten gibi Eskişehir’de üstünde fazla değinilmemiş sporları da mağazamızın temeline yerleştirdik. Özellikle kaykay ve kaykay ürünleri konusunda Eskişehir’de açılmış ilk mağaza olma ozelliğini elimizde bulunduruyoruz. Bu bize gurur ve mutluluk veriyor.

Mağazamızın hitap ettiği kitle hiç kuşkusuz gençler. İlkokuldan üniversite öğrencilerine kadar geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Tabii ki yaşca bir büyüklüğe erişmiş fakat içinde hala genç ruhu barındıran bir kitleye de hizmet veriyoruz. Hangi yaş grubuna hizmet verirsek verelim bu işten büyük bir heyecan duyuyoruz.

Mağazada neler satılıyor?

Mağazamız hacım olarak çok büyük değil fakat ürün çeşitliliği konusunda oldukça iddialıyız. Özellikle Eskişehir’de ilk defa satışa sunduğumuz kaykay ayakkabıları mağazamızın en önemli ürünleri. Renkleri ve modelleri ile kaykay ve extreme sporlarla uğraşanların dışında bu sporlar ve ürünler hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanlar bile ürünlerin güzelliğinden ve özgünlüğünden bize bahsediyorlar ve bu ürünleri satın alıyorlar. Bunu mağazayı açmaya hazırlandığımız ilk günlerde çok rahat gözlemledik. Ürünleri raflarına yerleştirirken tüketicilerimiz ürünlere o anda bakmak istiyorlardı. Bu da işin henüz başındayken bize büyük bir heyecan, motivasyon ve mutluluk verdi.
Ayakkabıların dışında mağazamızda t-shirt, sweat shirt gibi tekstil ürünleri, birbirinden değişik ve orjinal aksesuarlar, kaykay ve kaykay ekipmanları, çanta ve nisan ayından itibaren paten satışına baslanmış olacak.
Fingerboard (parmak kaykayı)’a ise ayrı bir yer vermek istiyoruz. Çünkü Eskişehir’de bu ürünü satan ilk mağaza biz olduk ve büyük bir ilgi ve taleple karşılaştık. Fingerboard ve fingerboard rampaları mağazamızda büyük bir ilgi görüyor. Eskişehir’de bu konuda yeni bir akım başlattığımızı düşünüyoruz.

Mağazanızın açılmasındaki temel etken nedir? Mağazanızın misyonunu nasıl tanımlarsınız?

Mağazamızın açılma fikri aslında benim kişisel olarak yıllardır düşüdüğüm bir projeydi. Sattığımız ürünleri taşımaktan büyük bir zevk alan birisi olarak böyle bir mağazaya sahip olmak en büyük hayallerimdendi. Sonra babamla birlikte bir toplantı yaparak bu konuda neler yapabileceğimizi tartıştık. Myspace üzerinden Etnies ile yaptığımız görüşmeler sonucunda böyle bir mağaza açmaya karar verdik. Bu kararda tabii ki Eskisehir’de faal olarak kaykayla uğraşan insanların olması bize ayrı bir ilham verdi.

Mağazamızın misyonu, Eskişehir’de extreme spor kültürünü kendine bir hayat tarzı olarak seçmiş, bu kültürün içinde faal olarak yer alanlarla beraber bu kültürü daha çok kişiye yaymak ve onlara da bu kültürün ne kadar zengin, renkli ve farklı olduğunu hissettirmek temel misyonumuz. Burada ayrıca extreme sporların muzikle içiçe olmasından dolayı bu kesime hitap eden müzik gruplarına destek vermek ve bu grupları insanlarla tanıştırmayı misyon olarak edindik. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz eS game of SKATE yarışmasından sonraki Etnies After Party’de Since Yesterday, Fatstar, Second gibi gruplari Eskişehir’e tanıtma sanşımız oldu ve çok güzel tepkiler aldık. Los Angeles’lı nintendo-core grubu Horse The Band’in Türkiye Turnesine sponsor olduk Bunun dışında mağazanın açılmasıyla Eskişehir’de kaykaya olan ilgi artmaya başladı ve bunun artarak süreceğini düsünüyoruz.

Mağaza olarak kaykay ve extreme sporlar hakkındakı düşünceleriniz nelerdir?

Mağaza olarak kaykaya ayrı bir önem veriyoruz. Bunu kuruluşumuzun henüz 6. ayında düzenlediğimiz eS game of SKATE Türkiye Finali ile gösterdik. Bu yarışmanın tüm organizasyonunu mağazamız gerçekleştirdi. Özellikle Ankara, İzmir ve İstanbul’dan gelen kaykaycılar ile Eskişehir’deki kaykaycılar bir araya gelme firsatı buldu ve yarışma yüksek bir katılımcıyla gerçeklestirildi. Eskişehir’de de bu spora meraklı çok fazla insan olduğunu o yarışmada gördük.Özellikle aileleriyle birlikte yarışmaya gelenleri görünce bu sporun çok daha iyi günlere geleceğine dair inancımız kuvvetlendi. Yarışma günü bize destek veren BOARDRIDER DERGİSİ‘ne de ayrıca teşekkür ederiz.
Extreme sporlar konusunda da mağaza olarak elimizden gelen tüm imkanları zorluyoruz. Tüketicilerimize istedikleri ürünleri maksimum çeşitle ve uygun fiyatlarla saglamaya calışıyoruz. Mağaza olarak extreme sporların varlığından son derece memnunuz, hayatın tek düzeliğini silen, enerji ve heyecan dolu olması bu sporları 1 numaraya koymamızı sağlıyor.

Mağaza olarak gelecekle ilgili planlarınız nelerdir?

Gelecekle ilgili olarak mağazamızda diğer extreme spor dallarındakı ürünleri de mağazamızda satışa sunmayı amaçlıyoruz. Tabii bu ürünleri sunabilmemiz için Türkiye çapında extreme sporların yayılması gerekiyor. Hem bu konudaki misyonumuzu yerine getirerek hem de mağaza olarak prensiplerimizden ödün vermeden bunu uygulamak istiyoruz. Bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğinden eminiz. Biliyoruz ki bunu başarmak istiyorsak hep birlikte uyum içerisinde olmalıyız. Dolayısıyla DEFNEX olarak gelecekte çok daha bilinen ve çok daha büyük bir mağaza olmak istiyoruz.

www.defnex.com
Kızılcıklı Caddesi Kadife Çiçeği Sokak Kanatlı Apt. 2/A ESKİŞEHİR
0222 2300320





Üçüncü durağımız yine İstanbul’dan,

CRAZE SKATESHOP!!


Craze skateshop’un istanbul’da köklü bir geçmişi var. 1996 yılında giyim sektöründe faaliyete başlayan
Kadıköy’de mağazacılık anlayışına yeni bir bakış açısı getirmiştir. Bugüne kalite ve müşteri memnuniyetini ilke edinerek gelmiştir.
Çağın gereklerine uyarak vizyonunu ve misyonunu daima geliştirerek her zaman en iyisini sunmayı hedefleyen CRAZE, kendine has tarzı ve lisanslı ürünleriyle herkesin ruhuna hitap edecek geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.
Amaçları doğrultusunda müşterilerin beklentilerine, arzu edilen kalitenin üstünde hizmet vermeyi üslup edinmişlerdir. Yaklaşık 12 yıllık bir geçmişe sahip olan mağaza son 4 yıldır kaykay malzemeleri de satmaya başladığından skateshop ünvanını hak ediyor. İstanbul Kadıköy’de yer alan mağazada ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir çok ürün bulabileceksiniz. Ayrıca BOARDRİDER DERGİSİ’nin satış noktalarından biri olan mağazayı gezmenizi tavsiye ediyoruz.

www.carzeturkey.com
Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi Sakızgülü Sokak Haslet Apt. 1/B Kadıköy / İSTANBUL
0216 4502258



Dördüncü durağımız yine İstanbuldan

NOORY SKATESHOP!!

Herkesin Nuri adlı birine ait olarak bildiği İstanbul’un eski kaykaycılarından Nurettin MUT’a ait olan skateshop küçük olmasına rağmen içinde bir çok lisanslı kaykay aksesuarlarını bulabileceğiniz eğlenceli bir mekan. Kadıköy’de yer alan mağaza dışarıdan bakıldığı zaman gerçekten skateshop olduğunu gösteriyor insana çünkü içeride sadece kaykay malzemesi satılıyor. Hafta içi ve Cumartesi günleri saat 19’a kadar açık olan mağazaya uğradığınızda Nuri’nin kahvesini içmeyi ihmal etmeyin.


www.nooryskate.com
Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sokak Revnak Apt. A-Blok 5/5 Kadıköy / Moda / İSTANBUL
0216 4148520




Beşinci durak İzmirden TWIGYSPOR


Twigyspor İzmir’de kaykayın tek adresi, mağazanın köklü olan geçmişine bakıldığında işe ilk olarak tenis malzemeleri satarak başladığını görebiliriz. Yaklaşık son 4 yıldır kaykay malzemesine ağırlık veren mağaza İzmirli kaykaycıların vazgeçilmezlerinden biridir. Mağaza sahibi Yankı UYSALEFE sizi kapıda gerçekten güleryüzlü olarak karşılayacaktır. Yolunuz düşerse İzmir’e ve kaykay malzemesine ihtiyaç duyarsanız Twigyspor tam aradığınız yer. BOARDRIDER DERGİSİ’ni buradan temin edebilirsiniz.

www.twigyspor.com
1438 Sokak No:1 Alsancak / İZMİR
0232 4639366


Altıncı durak Ankara’dan DDT

DDT mağazası 15 yıllık bir geçmişe sahip. Mağazada kaykay malzemesinden çok kaykay kıyafeti yani giyim malzemesi bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra gerçekten sıra dışı olmak istiyorsanız bir çok değişik aksesuar burada sizi bekliyor. BOARDRIDER DERGİSİ’ni gitmişken buradan alabilirsiniz.

www.home-boy.com
Tunalı Hilmi Caddesi Tunalı Pasajı 95/41 Kavaklıdere / ANKARA
0312 4263173

Yedinci mağaza yine Ankara’dan. İşte PORSUK


Mağaza geçtiğimiz sene hizmete açılmış. Ağırlıklı olarak gothic ve siyah ürünler satmayı tercih eden mağazada kaykaya ilişkin zengin ayakkabı çeşidi sizleri bekliyor olacak. BOARDRIDER DERGİSİ’ni temin edebileceğiniz yerlerden biridir aynı zamanda.

Selanik Caddesi 65/A Kızılay / ANKARA
0312 4250868


Sekizinci durak İstanbul’dan REDRUM

Redrum’un anlamı birçoğumuzun kafasını kurcalamıştır. Aslında MURDER kelimesinin tersidir. Türkiye’de göreceğiniz en büyük mağaza oturumuna sahip olan skateshop, Kadıköy’de bulunuyor. Fingerboard malzemeleri, juggling ürünleri ve kaykay aksesuarları satılan mağazayı görmenizi öneriyoruz.

www.myspace.com/redrumtr
Caferağa Mahallesi Kadife Sokak Yonca Apt. 13/1 Kadıköy / İSTANBUL
0216 4432125


Dokuzuncu durak yine İstanbul’dan x4tune EXTREME SHOP

Bağdat Caddesi üzerindeki tek skateshop olma özelliğine sahip olan mağaza çok zengin ürün çeşidiyle ve sürekli yenilenen ürünleriyle Caddebostanlı kaykaycıların uğrak yeridir. Sahilde ya da cadde civarında kayarken her türlü ürüne anında ulaşabileceğiniz mağazada kaykay dışında BMX malzemesi de bulabilirsiniz. Caddeye çıktığınızda gezerken mutlaka uğrayın ve tanışın derim.

www.x4tune.com
Bağdat Caddesi 392/1 E Şaşkınbakkal / Kadıköy / İSTANBUL
0216 3697313 – 369 90 65


Bu yazı 2008 yılında Boardridermag Dergisi'nde, www.skateboardturkiye.com-www.skateboardtr.com sitesinde ve bir çok web sitesinde yayınlanmıştır. İzin alınmadan ve yazar ismi belirtilmeden başka yerlerde kullanılamaz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR