HEPİMİZ EARTHLINGİZ!

Mustafa Onur AKIN
mustafaonurakin@gmail.com
Fotoğraf: Mustafa Onur AKIN



Yıllardır gündemde olan ama herkesin bir türlü kabullenemediği bir takım olaylar zincirinin belki başlarındayız belki de çok geç kaldık ya da kalmadık bunu kimse kestiremiyor. Bununla ilgili araştırma yapanların ise ortak bir görüşü/varsayımı var. Bu varsayıma göre ağaçlandırma yapmak orta ölçekte de olsa dünyamızın sorununu bir ölçüde çözebilir diye düşünüyorlar. Bunun yanında tabii ki farklı önlemler dizisi de sıralanıyor ancak bunların uygulamaya geçirilmesi oldukça güç ve özveri gerektiren şeyler. Dünyanın çoğu ülkesinde insanlar yavaş yavaş da olsa yuvanın kötü durumunun farkına varmaya başlamış durumdalar. "Hastaya ne kadar erken teşhis konulursa iyileşme süreci de bir o kadar hızlı olur" mantığı ile hareket eden bilinçli insanların dünya üzerindeki sayısı gittikçe artmaya devam ederken, Türkiye'de de bu alanda çalışmalarını sürdüren onlarca sivil toplum örgütü bulunmakta. Bu örgütler sayesinde bilinçlendirilmeye çalışılan bireylere şu çağrılar yapılıyor: “İnsanlık tarihinde hiç bir dönemde olmadığı kadar, bireylerin birbirlerine kenetlenmesi ve bir şeyler yapması gerekiyor. İmkansız gibi görünen bu durum içinden çıkılamayacak düşüncelere itse de, birey olarak herkesin çabalaması şart.”

Bu amaçla 28 NİSAN 2007 tarihinde İSTANBUL KADIKÖY MEYDANI’nda bir miting düzenlenecek. Bu mitingde Dünyamızı nasıl kurtarabiliriz, neler yapabiliriz, önlemler nelerdir gibi sorulara cevap bulunmaya çalışılacak. Geçtiğimiz dönemlerde yaklaşık 2000 kişi ile yapılan bu ve benzer mitinglere bu yıl 100 bin bilinçli kişinin ya da daha fazlasının katılması bekleniyor. Birey olarak herkesin üzerine düşeni yapmak zorunda olduğu bir dönemde bulunduğumuzu bir kez daha hatırlatarak, tamamen yasal ve insanlık için yapılacak bu bilgilendirme mitingine katılmanızı tavsiye ediyorum. Sonuç olarak HEPİMİZ EARTHLINGİZ yani SADECE DÜNYADA YAŞAYABİLEN CANLILARIZ ve yaşadığımız alanı korumalıyız.


Bu yazı; küresel ısınma karşıtı eylem grubuna, yani tüm bilinçli insanlara destek amacıyla ve diğer insanları bilinçlendirmek adına yazılmıştır ve bir çok internet sitesinde yayınlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR