BONELESS 180

Skater: Tuncay KOÇAL
Fotoğraf ve Yazı: Mustafa Onur AKIN
onur@boardridermag.com
mustafaonurakin@gmail.com

Boneless hareketi temelde 3 şekilde yapılır. Bunlardan ilki yönünüzü bozmadan yani ilerlediğiniz yöne doğru yapılan, ikincisi 180 derece dönerek yapılan ve üçüncüsü ise 360 derece dönerek yapılan bonelessdir. Tabii ki daha farklı açılarla ve stillerle yapılan bonelessler de vardır ama bunlar yeteneğe bağlı olarak zamanla gelişebilecek hareketlerdir.

Nasıl Yapılır?
Boneless hareketini yaparken temel nokta kaykayın önünde bulunan ayağın yere konularak, deckte ayağın bulunduğu noktaya yakın bir yeri elle tutarak arka ayağınızı da kaykaydan çekmeden yere bastığınız ayağınızla sıçrayarak -sağa veya sola dönerek, bir kaç kez sıçrayarak veya sıçrayıp havada sağa veya sola dönerek- boşta olan ayağınızı kaykay havadayken tekrar kaykay üzerine koymak suretiyle hareket gerçekleştirilir.

Püf Noktası:
Boneless yapılacak spotta kayarken öncelikle kaydığınız alandaki zeminin kayganlığını kontrol edin. Bunun dışında yerde bulunan ufak taş ve kum parçaları da ayağınızı yere koyduğunuzda kaymanıza ve düşmenize neden olabilir. Bonelesse başlarken önce kaykayı ön ayağınızın olduğu yere yakın bir yerlerden turun ve daha sonra ayağınızı deckten indirin, tabii ki yeteneğinize bağlı olarak elinizle tutmadan önce de indirebilirsiniz. Ayrıca ne tarafa döneceğinize de harekete başlamadan önce karar verin.
Bunların dışında stilinizi kendiniz belirleyin. Hemen çalışmaya başlayabilirsiniz!

Bu yazı 2008 yılında Boardridermag Dergisi'nde, www.skateboardturkiye.com-www.skateboardtr.com sitesinde ve bir çok web sitesinde yayınlanmıştır. İzin alınmadan ve yazar ismi belirtilmeden başka yerlerde kullanılamaz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR