Go Skateboarding Day (GSD) - Dünya Kaykay Günü 2009 BASIN BÜLTENİ

Go Skateboarding Day (GSD)
Her sene 21 Haziran da kaykay dünyasının resmi bayramı olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. GSD Uluslararası Kaykay Firmaları Birliği “International Association of Skateboard Companies (IASC)” tarafından 21 Haziran 2004 de başlatılmıştır.

GSD kaykaycıların sorumluluklarını bir gün için unutup kayarak eğlenmelerini, kaykaycıların yüzleştiği problemlerin dikkate alınmasının sağlanmasını, dünyaya kaykayın ne olduğunun tanıtımını, kaykayın özü olan başkaldırı, yaratıcılık ve bağımsız düşüncenin geri kazanımını sağlamak amacını taşımaktadır. 2004 senesinde düzenlenen ilk kutlamadan itibaren bu bayramın dünyadaki etkisi, coşkusunu ve özünü yitirmeden, medyanın da katılımı ile hızlı bir şekilde büyümektedir.
slogan; Eğlenin ve Kayın!

Balık Organizasyon, 2008 de Caddebostan sahilinde düzenlediği GSD’nin ikincisini 21 haziran 2009 da Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda düzenleyecektir.


Etkinliğin genel içeriği
1. Sabah saat 100’da Kabataş İskelesi’nde kaykaycılar toplanarak Beşiktaş Meydanı’ na hep birlikte kayacaktır. (Bu toplu hareket için gerekli izinler alınmıştır.)
2. Beşiktaş Meydanı’na kurulacak Balık Skateparks rampalarında ve meydanın genelinde gün boyu etkinlik düzenlenecektir. (Meydanın kullanımıyla ilgili tüm izinler alınmıştır.)
Meydan etkinlikleri
a. Gün boyu Balık “mini half pipe” tüm kaykaycıların kullanımına açık olacaktır ve Virgin Radio ile gün boyu alanda müzik yayını yapılacaktır.
b. Günün belli saatlerinde; 2 quarterpipe, 1 funbox, Türkiye’de görülmemiş bir ledge, ve railler tüm kaykaycılara açık olacak ancak aynı rampalarda gün içine yayılan yarışmalar yapılacaktır. Yarışma sonucunda dereceye giren kaykaycılara sponsor firmalar tarafından ödüller verilecektir.
c. Ödüllerin dağıtılması ile saat 20:00’da etkinlik sonlanacaktır.

21 HAZİRAN GO SKATEBOARDING DAY – DÜNYA KAYKAY GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILMAK ve İZLEMEK İSTEYENLER:

-21 Haziran 2009 Pazar saat 11:00 Kabataş iskelesinin önünden kaykaycılarla beraber Beşiktaş Barbaros Meydanı’na yürüyüş sırasında katılabilirler,
-Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda akşam 20:00’a kadar sürecek etkinliğe gün içerisinde dahil olabilirler,
-Etkinlikler ücretsizdir ve herkese açıktır.

ETKİNLİKLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİYE
www.balikskateboards.com ve 0216 418 71 80’den ulaşabilirsiniz


Bu yazı, basın bülteni olarak bir çok ajansa gönderilmiş, dergilerde ve internet sitelerinde yayınlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR