Orcan ÖZCAN 50/50 grind - Seka Skatepark İZMİT

Mustafa Onur AKIN
onur@boardridermag.com
mustafaonurakin@gmail.com
Fotoğraf: Kemal ARPALIER



50/50 grind hiç şüphesiz ki ollieden sonra en çok yapılan hareketlerden birisidir. Ollieyi öğrendikten sonra trucklarınızın üzerinde hemen hemen her yerde kaymanız mümkündür. Bu hareketi yaparken en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise hızınız!

-Eğer hızınız çok yavaş olursa, trucklarınızı sürteceğiniz bölge beton ve benzeri bir zeminse sürtünmeye bağlı olarak yavaşlayacak ve vücudunuzun öne doğru harekete devam ettiğini hissedecekseniz, bunun akabinde de kaykayınız durma eğilimi göstererek duracak ama siz hareket etmeye devam ettiğiniz için düşüşünüz kaçınılmaz olacaktır.

-Eğer hızınız çok fazla ve truclarınızı sürteceğiniz zemin metal ve benzeri kaygan bir yapıya sahipse; hızınıza bağlı olarak kaykayınız ollie hareketiyle beraber havalanacak ve zemine değdiğiniz anda kaykay sizden daha hızlı hareket edeceği için dengenizi kaybederek arkada kalabilirsiniz, ayaklarınız vücudunuzdan önde olduğu için bu durumun sonucunda yine düşme tehlikesi oluşabilir. (Tabii ki çoğu kaykaycı hızlı bir şekilde bu işlemi yapıyor ve çoğu düşmeden hareketine devam edebiliyor. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki bu işi tam anlamıyla yapan kaykaycılar bu işten para kazandıkları için yani meslekleri bu olduğu için düşerken nasıl düşmeleri gerektiğini biliyorlar. Yani kısaca kaykayda düşmek de profesyonelce yapılan bir eylemdir.)

SONUÇ OLARAK
Grind yaparken HIZ ÖNEMLİDİR. Dengenize bağlı olarak istediğiniz hızda grind yapabilirsiniz. Kaymayan zeminlerde WAX kullanabilirsiniz.


Bu yazı 2008 yılında Boardridermag Dergisi'nde, www.skateboardturkiye.com-www.skateboardtr.com sitesinde ve bir çok web sitesinde yayınlanmıştır. İzin alınmadan ve yazar ismi belirtilmeden başka yerlerde kullanılamaz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR