Kuşaklar ve Geleceğe İnanmalar Falanlar Felanlar

Bugün aklımdan geçen karanlıkta koltukta oturuken ayaklarımı sobaya uzatmış ve 1-2 saattir yanımda duran soğumuş bir fincan filtre kahveyi içerken geçiyor 😉


Paylaştığım şeydeki anektod çok doğru. Fakat buradaki mevzu sadece kadınlar değil bence...


Benim kuşağım ve öncekiler(ebeveynler ve yaşça büyük olan diğer kişiler) zaten bilirler. Öncekiler bir şeylerin hep ileri gittiğini görerek belli bir zamana(90 sonlarına) kadar gelmişler. Biz de onlarla ve bizden yaşça daha küçük olan herkesle 90ların sonunda her şeyin ileri gideceğine ve daha da iyi olacağına inanarak bu zamana kadar geldik. Z kuşağındakiler hariç hiç birimiz bu ülkenin içinde bulunduğu bu hale geleceğini aklımızdan bile geçirmedik. Daha geniş düşüneceğimize düşünmenin suç olduğunu gördük. Daha özgün olacağımıza kararmsarlıktan bir şey üretemez olduk, daha rahat para kazanacağımıza paranın nasıl değersizleştiğini gördük, eğitimli insanların nasıl hiçe sayıldığını gördük. En önemlisi de 20 yıl önce sahip olduklarımızın çok daha fazlasını görecekken, şu anda 20 yıl öncekinin yanına bile yaklaşmayan bir dönemde yaşıyoruz, yaşamayı da geçtim o dönemi hayal bile edemiyoruz. Arada birileri eskiden böyle şeyler vardı Türkiye’de dediğinde “nasıl olabilir, şu anda bile yok, nasıl özgür ve güzel bir ülkeymişiz”, “o da bir şey mi, bir de böyle bir şey vardı bak inanmazsın” diyerek masa başında ağlanacak halimize gülüp geçiriyoruz günlerimizi! Kaynayan sudaki kurbağa gibi farkına varmadan öldüğümüzü farkedeniyoruz..  

 

Devam edeyim. Ben çok düzgün erkeğim diyen ve bunu uygulayan biri bile yaşadığımız toplumdan nasibini alarak kadınlara istemeden de olsa bir sürü saçma şey yaşatmıştır. 

Biz göremeyiz toplumdaki o düzelmeyi belki ama sizin geleceğinizde ve çocuklarımızın geleceğinde şu anki gibi bir zaman dilimi olmasın; keyifle, huzurla, refah içinde, kadın erkek çocuk hayvan ve doğa ile birlikte özgür bir şekilde yaşamak istiyorsanız anneler, babalar ve geleceğin anneleri ile babaları lütfen dikkat ⚠️  dikkat üstü dikkat hatta!


İçinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız her şey ülkece yetiştirilme ve düşünce tarzımıza bağlı. Aile büyükleri bir yere kadar belki ama özellikle Annelere, babalara ve eğitimcilere/öğretmenlere çok görev düşüyor çok. Umarım gelecek yaşlarımı, birlikte hayalini kurduğumuz yerde ve şekilde benim gibi düşünen ve bir şeyleri değiştirebileceğimize inanan sevdiğim ve sevildiğim kadınla geçiririm. Bugün aklımdan geçenler budur 😉


#aklımdangeçen #aklımdangeçenler 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR