Kaan Sezyum: "Tak Sepeti Koluna..."

Türkiye’de ilk kez bir sinema filmi için yayınlanan e-derginin 2. sayısına yazan Kaan Sezyum, "Yangın Var" için şunları söyledi: "Gittiğimiz her yol, kaldığımız her yer, aldığımız her duygu yeni bakış açıları açıyor konserve açacağı misali aklımızda. Aklın zaten en zararlı hali konserve olanı, Koşman da zamanla bunu fark ediyor, aklını ve zihnini tertemiz bir tabağın üzerine koyuyor, güzelce limonluyor, biraz sumak, biraz da kekik ekliyor biraz da her yemekteki gibi sevgisinden koyuyor içine.

Yangın Var'ı bence önemli ve güzel yere koyan duygu ise bizden bir hikayenin anlatılıyor olması. İdeolojiler, liderler ve önyargıların hepimizi ezdiği ve şekillendirmeye çalıştığı nefis ülkemizde asıl önemli olanın 'insan' olduğunu bir kez daha hissizleşmiş ruhlarımıza hatırlatacak olması sanırım. Zaten hatırlattı hatırlattı, hatırlayamazsak da sonumuz yakın. Hem de sandığımızdan daha yakın.

Özet: Her şeyden korkanların izlememesi gerekirken bazı şeylerden de korkmayanların sevinerek izleyecekleri güzel bir film olmuş. Takın sepetinizi kolunuza, gidin 'Yangın Var'daki yolunuza."
Yazının tamamı burada: Yangın Var Dijital Dergi Sayı 2
Elif Şafak da yazdı: Yangın Var Dijital Dergi Sayı 1
Filmin fragmanı, kadrosu ve hikayesi ise şurada

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR