Arkitera Yeni Gezginlerini Arıyor!

20 - 25 yaş arasındaki mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olacak olan ve Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl ikinci kez verilecek olan Türkiye'nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu için süreç başladı.



Arkitera Seyahat Bursu ile kazanacak kişiye 15 günlük bir zaman diliminde Türkiye'de istediği şehirleri gezme fırsatı sunuluyor. Bursu kazanmanın ise 2 şartı var:
1- Amaca uygun iyi bir tema oluşturmak,
2- Bu temaya paralel olarak düşük CO2 salımını hedefleyen bir rota belirlemek.

Seyahat Bursu'nu kazanan aday, Haziran - Eylül 2012 tarihleri arasındaki 15 günlük bir zaman diliminde seyahatini gerçekleştirebilecek.

Ön eleme için adaylar, içinde hazırladıkları tema ve rotayı içeren mecra (blog gibi) ve diğer sosyal medya araçlarını barındıran "about me" profillerini adresine yollayacaklar. Ön eleme yapıldıktan sonra, ikinci aşamaya geçen 10 kişi, Arkitera Mimarlık Merkezi'nde projelerinin sunumunu gerçekleştirecek. Sunumlarda, seçtikleri temaya göre hazırladıkları rotanın uygunluğu ve şehirler arası (belediye sınırları dışından itibaren) ulaşımda minimum CO2 salımını gerçekleştirilmesi aranacak.

Kazanan kişi, 15 gün boyunca Türkiye'de seçmiş olduğu şehirlerde kendi belirlediği rotaya göre hareket edecek ve yine belirlediği tema ile ilgili yazı yazıp, fotoğraf çekecek. Kazanan kişinin seyahati sırasında, sosyal medya araçlarını da aktif olarak kullanması gerekecek.

Arkitera Seyahat Bursu için son başvuru tarihi ise 15 Şubat 2012.
Ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR