BAU 2011



İnşaat ve yapı sektöründe “hangi malzemenin nerede kullanılacağı konusunda kararların verildiği bir yer” olarak tanımlanan ve 17-22 Ocak tarihleri arasında Münih Yeni Ticaret Fuarı Merkezi’nde gerçekleşecek olan BAU 2011; global anlamda fuarın her alanında, planlamacılar, inşaat şirketleri, mimarlar, iş adamları, yöneticiler yani kısaca pazar liderlerini bir araya getirmeyi hedef edinmiş neredeyse dünyadaki en büyük yapı ve inşaat sektörü fuarı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
10 ay öncesine bakıldığında, henüz fuarın düzenlenmesine 1 yıl gibi bir zaman varken 180.000 m² alanın neredeyse tamamının rezerve edilmiş olması BAU için bile olağandışı bir durum olarak görülürken, ilginin fazla olması fuarın kalitesini de açıkça ortaya koyuyor. Fuarın büyüklüğüne bağlı olarak gelecekte oluşabilecek yeni pazarlar öngörüsünden yola çıkan ve bölgesel olarak Almanya ve Türkiye’nin konusunda en önemli ve prestijli etkinlikleri olan, BAU Fuarı ile Türkiye Yapı Fuarı İstanbul arasında imzalanan işbirliği protokolü sayesinde hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için avantaj yaratacak işbirliğinin ilk adımı da geçtiğimiz aylarda atılmış bulunmaktadır.
180 bin metrekarelik alana yayılan 17 salonda bulunan bölümler; planlama, mimari ve inşaatın tüm alanlarını kapsayacak şekilde yapılandırılmış. Kişisel bölümler ise; inşaat malzemeleri, ürünler ve temalara göre yapılandırılmış olarak ziyaretçilere sunulacak. Fuarda; “Çevreci Binalar, Evrensel Tasarım, Renovasyon, Modernizasyon” konuları ile “Binaların Geleceği, Makro Mimarlık, Sürdürülebilirlik ve Dijitalizasyon, Binaların Modernizasyonu ve Bakımı” forumlarının yanında; “Akıllı Binalar, Sürdürülebilirlik, Evrensel Tasarım ve Gelecek İçin Sürdürülebilirlik” konularında özel gösterimler yer alacak.
Dünyanın önde gelen “Mimarlık, Malzemeler, Sistemler Ticaret Fuarı’na” 40 ülkeden 1900 katılımcı ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için başvuruda bulunmuş durumda. Bu büyük katılım sayısına istinaden fuar yönetimine göre 150 ülkeden 210 bin ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.
Ayrıntılı bilgiye www.bau-muenchen.com/tr/Home/Austeller linkinden ulaşabilirsiniz.

Bu yazı Üstün Ev Dergisi'nin 16. Sayısında yayınlanmıştır. www.ustunev.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR