SINCE YESTERDAY MTV.com.tr

Since Yesterday 2002 yılında Ankara'da kuruldu. Gubun her zaman en dikkat çekici özelliği üretkenliği ve farklılık yaratan imzaları oldu. 7 yıl içinde 2 adet split demo ve 4 adet demo kaydetti. Türkiye dışında ABD, Avustralya, Almanya, İngiltere, Avusturya ve Hollanda gibi ülkelerde de satışa sunulan bu demoların basılan tüm kopyaları tükendi. Bu süreçte Almanya, ABD, Avusturya ve İngiltere'deki dergi ve webzine'larda grubun yayınları ile ilgili makaleler ve grupla gerçekleştirilen röportajlar yer aldı.

Türkiye'de de grubun röportajları ve yine gruba ait haberler Yüxexes, Headbang (Blue Jean), Billboard ve Boardrider gibi dergilerde yer aldı. Ülkemiz sınırları içerisinde Rock Station Open Air Festival, Rock Station Winter Festival ve Summer Rocks Open Air Festival gibi festivallerin de arasında bulunduğu sayısız konser gerçekleştiren grup, Madball (A.B.D.), Terror (A.B.D.), Destruction (Almanya), Quo Vadis (Kanada), UDO (Almanya), Last Hope (Bulgaristan), Machinemade God (Almanya), A New Hope (Almanya) ve Moonspell (Portekiz) gibi gruplarla aynı sahneyi paylaştı. Amerikalı grup Horse The Band'in 2008 yılındaki dünya turnesinin Türkiye'deki 3 ayağında da Since Yesterday ev sahibi olarak yer aldı ve bu turne Billboard dergisi tarafından özel haber olarak yayınlandı.

2008 yılı sonunda ilk albümünü kaydetmek üzere stüdyoya giren Since Yesterday bu albümü dünya çapında yayınlamayı kendine hedef seçti. Albumun produktorlugunu, miksini, masteringini ve kayitlarini New Jersey The Machine Shop Stüdyolarından ( Lamb Of God, Haste The Day, Everytime I Die, Armor For Sleep, Clutch, Coal Chamber, Eighteen Visions, King Crimson, Reign Supreme, The Banner, Thick As Blood, Vision Of Disorder ve Suicide Silence gibi isimlerle calismis) Will Putney üstlendi. Album kapagini ise metal dunyasinin en ünlü cizerlerinden, Unearth, In Flames, Shai Hulud, Sepultura, Converge, Deftones ve Poison The Well gibi gruplarla çalışmış Derek Hess hazırladı.

Since Yesterday’in ilk albümü “The Artificial Truth” 2010 yılında İngiltere ve Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede satışa sunulacak.

Bu yazı MTV.com.tr de yayınlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİMARİ YAPILARDA GÖRME ENGELLİLER İÇİN İÇ ve DIŞ MEKANDA YAPILAN DÜZENLEMELER

KAYKAY SPORUNUN TARİHÇESİ VE TÜRKİYE’DEKİ GELİŞİM SÜRECİ

SKATE İZMİR